De blauwe maanvis - A.N. Ryst

Een fijne inleiding in of toevoeging aan het universum van De harpij. Wederom hoogstaande literaire fantasy, maar deze keer in de vorm van korte verhalen.

Read More

The Unsettlers - Mark Sundeen

This is a quest in search for modern heirs to Henry David Thoreau; people that want to live off the grid. Mark Sundeen finds out how they do it and what their motives are. The personal stories show us how hard it can be to really, really stick to your ideals.

Read More

Noodweer - Marijke Schermer

Prachtige, indringende literatuur. Langzaam word je meegezogen in een relatie waar belangrijke gebeurtenissen worden verzwegen, terwijl het water steeds hoger komt te staan.

Read More

Autumn - Ali Smith

There is music in Ali Smith’s extraordinary writing. Sit back and listen closely to this poetic book on politics and nature, time and love.

Read More

De sprookjesverteller - Antonia Michaelis

Wat begint als een poëtische roman, vanuit de herkenbare belevingswereld van puber Anna, ontwikkelt zich al snel tot een briljante afschuwelijk dichtbij komende thriller… Niet voor het slapen-gaan lezen! Echt héél goed!

Read More

De uitweer - Amy Liptrot

Een indringende memoire over alcoholverslaving en herstel op de afgelegen Orkney-eilanden. Met woeste natuur, zwemmen in de oceaan, vogels kijken en opnieuw toenadering zoeken tot jezelf en de mensen om je heen. Pareltje, dit boek.

Read More

Inham/Cove - Cynan Jones

Geen woord teveel, prachtige, heftige taal.
Verlies, vergeten en verwerken in dikke potloodstreken neergezet. Nog perfect vertaald ook.

Read More

Vaarwel, Cowboy - Olja Savičević

Geef je over aan de overweldigende melancholiek van dit prachtige boek: een moderne Western die zich afspeelt in het heden en verleden tegelijkertijd. Rauw, poëtisch en ontroerend.

Read More

Goudvissen en beton - Maartje Wortel

Een schrijver die praat tegen de lezer; die ene lezer en verder niemand. Dit is zo’n boekje. Een paar keer inademen, tegen je laten praten, niet proberen te begrijpen maar je longen vullen met een verhaal.

Read More

His Bloody Project - Graeme Macrae Burnet

Fantastically written crime novel! When you think you know what happened new information will make you doubt Roderick Macrae’s version of events. Did you miss clues? Is he mad? You become judge and jury...what is your verdict?

Read More

Liefhebben - Laura van Dolron

Laura van Dolron is stand-upfilosofe: de tekst uit dit boek komt rechtstreeks uit de voorstelling Liefhebben. Kwetsbaar en onderzoekend, intelligent en sterk, ook op papier weet Van Dolron je te raken. Alle facetten van de liefde onderzoekt ze, eerlijk en met humor, waardoor je stilstaat bij de verschillende rollen die liefde in ons leven speelt. Niet sentimenteel, wel heel mooi! 

Read More

Benny Lindelauf - Hoe Tortot zijn vissenhart verloor

De taal van Benny Lindelauf geeft je een klap in je gezicht en direct daarna een warme omhelzing. Dit sprookje met de wonderbaarlijk mooie tekeningen van Ludwig Volbeda is poëtisch, bij vlagen heel grappig en rauw.
Lees, en je gaat je vissenhart verliezen.

Read More

Jeroen Brouwers - Het hout

Een slappe zak als hoofdpersoon, maar wel een waar je sympathie voor voelt. Het hout is misschien wel de grappigste roman van Brouwers, en tegelijk is het een schrijnend verhaal dat je tussen de regels leest.

Read More

Milan Kundera - Traagheid

Drie verhaallijnen (een daarvan vanuit een fictieve Milan Kundera) in een subtiele, onderzoekende en verrassende verstrengeling. Het lijkt een literaire documentaire, tot uiteindelijk blijkt dat alles fictie is. Mooi om mee te maken hoe Kundera via het Frans tot een nieuwe stijl komt.

Read More