We gaan verhuizen!

Lieve lezers,

Met de drukte rond de kerstdagen achter de rug vinden we het hoog tijd om jullie wat meer duidelijkheid te verschaffen over onze aanstaande verhuizing! We wilden eigenlijk wachten tot alles helemaal precies duidelijk zou zijn, maar, zoals dat gaat, lijkt het er sterk op dat alles pas definitief duidelijk is op de dag dat we daadwerkelijk open gaan op de nieuwe plek, dus laten we niet langer wachten :)

In grote lijnen zit het zoals we een aantal van jullie al verteld hebben:

We verhuizen in 2020 met de Fenix Food Factory mee naar een ruimte in Fenix I.

Fenix II is de afbrokkelende loods waar we tot nu toe zaten, Fenix I is de verbouwde loods met appartementen, ernaast! De nieuwe Fenix Food Factory komt op de begane grond in de hoek van de Fenix I aan de kant van de Rijnhavenbrug (Hoerenloper), onder Conny Janssen Danst.

De ruimte waar we komen is een opgeknapte versie van de huidige, maar dan een stuk kleiner. Wij krijgen het grootste deel van de achterwand tot onze beschikking. Helaas geen ruimte voor tafels, zoals nu, dus we zullen alles vanuit één lange boekenkast presenteren. We gaan er iets moois van maken, en het leuke is dat we wel helemaal de hoogte in kunnen. De entresol die in de nieuwe FFF zal komen, komt namelijk maar tot halverwege en zal dus ook mooi op onze kast uitkijken.

Fenix II moet per 31 januari leeg opgeleverd worden: we zullen op de huidige plek voor het laatst open zijn op 26 januari.

Wanneer we precies open kunnen in de Fenix I weten we nog niet, maar het wordt waarschijnlijk maart.

Helaas. Hierin zijn we afhankelijk van de verbouwing van de hele FFF, en die zijn weer afhankelijk van vergunningen en aannemers. Het zou natuurlijk heel vervelend zijn als we al die tijd dicht moesten zijn, dus:
Voor de tussentijd zijn we nu hard op zoek naar een pop-uplocatie met plek voor een boekenkast (hoe meer hoe beter), of desnoods alleen een paar tafels, zodat we jullie kunnen blijven bedienen met de belangrijkste boeken en bestellingen. Het liefst op of rond het Dolf Henkes- of Deliplein, anders toch in de buurt. We hebben al een aantal ideeën maar er is nog niets rond. (De Fenix Food Factory is ook in z’n geheel op zoek naar pop-upmogelijkheden, maar mocht dat niet lukken willen we al een oplossing hebben bedacht.)

Als je zin hebt om te helpen worden we daar heel blij van!

We hebben hulp nodig met de volgende dingen:

-Vanaf 2 januari houden we een verhuizingsopruiming, om zo weinig mogelijk te hoeven sjouwen, dus koop ons leeg! Er zitten echt hele mooie boeken bij. :D

-Op 27 en 28 januari moeten alle boeken ingepakt in dozen en de boekenkasten afgebroken. Dus als je een uurtje hebt, of een paar uur, meld je bij ons, mag ook op de dag zelf. Bel, whatsapp, sms naar 06-28700281 om te checken of we er zijn.

-Heb je of ken je een plek voor een (betaalbare) pop-up? We horen het heel graag!

-Heb je een droge schuur of andere plek waar tijdelijk 2 pallets met boeken kunnen staan?

-Eind februari of begin maart kunnen we waarschijnlijk hulp gebruiken met het opbouwen en volzetten van de kastenwand. Dus als je daarbij wilt helpen, kun je je nu al bij ons melden.

Zodra we meer weten over data en pop-uplocatie, delen we dat uiteraard meteen in onze nieuwsbrief, op social media en op onze website.

Lieve lezers, we willen jullie heel warm bedanken voor het meeleven met Bosch&deJong, voor jullie interesse en steun. En we wensen jullie een fijne jaarwisseling en een hoopvol, inspirerend, gezond 2020!

Hartelijke groet,
Folco&Christine
Edna, Katarina, Moonya en Carina
en een laatste afscheidsgroet van Hugo en Alexa, die andere dromen gaan najagen.