Back to All Events

Boekenkastgesprek - Amor Mundi

HELAAS HEBBEN WE HET BOEKENKASTGESPREK AF MOETEN GELASTEN VANAVOND, ALS JE OP DE HOOGTE GEHOUDEN WILT WORDEN VAN EEN NIEUWE DATUM KUN JE ONS EEN MAILTJE STUREN

In het Boekenkastgesprek wordt een boek uit de filosofiekast van Bosch&deJong genomen en tot onderwerp van discussie gemaakt.

Op woensdag 21 september vanaf 20.00 uur gaat Baptist Vermeulen de discussie met u aan over het boek Amor Mundi van Peter Venmans. (Hij studeerde Frans, Spaans en filosofie in Leuven. Hij schreef over Spaanse en Latijns-Amerikaanse literatuur in de Volkskrant en De Morgen.)

Uit het boek: Als we naar de hedendaagse wereld kijken, kunnen we moeilijk om de constatering heen dat daar iets grondig mis mee is en dat we met een meervoudige crisis te maken hebben. Al is het moeilijk om precies de vinger op de wonde te leggen, de crisis zou wel eens te maken kunnen hebben met een gebrek aan zorg voor de wereld. We hebben misschien te lang gedacht dat persoonlijk of familiaal geluk volstond als doel in ons leven, dat we een onvervreemdbaar recht hadden op geluk en dat dit losstond van de wereld. Aan die verwaarlozing moet - nog steeds volgens de intuïtie - een eind komen. Er is een andere omgang met de wereld nodig, een grotere betrokkenheid, kortom meer amor mundi. 

Het Boekenkastgesprek is een open discussie onder leiding van filosoof Baptist Vermeulen. Toegang is gratis, we beginnen om 20.00 uur. Als u het boek wilt kopen, doet u dat dan vooral bij ons! We sturen het eventueel graag naar u op. Laat vooral even weten dat u erbij bent, er kunnen ongeveer 10 mensen aanschuiven.

Earlier Event: September 18
Afrikaanse Skrywers op de Rotterdamse Kaap
Later Event: September 24
Geen Daden Maar Woorden Festival