Back to All Events

Bier in Nederland tijdens het Kaapse Bierfestival

Bier in Nederland

Tijdens het Bierfestival van de Kaapse Brouwers presenteert Marco Daane zijn nieuwe boek bij ons: Bier in Nederland - een biografie.

Hij staat de hele dag bij de winkel om je te vertellen over zijn boek en de geschiedenis van bier in Rotterdam en Nederland.

Over het boek:
De Nederlandse biercultuur bruist en gist op ongekende wijze. Momenteel produceren ruim 400 brouwerijen allerlei tripels, pale ales, stouts en andere bieren. Dit grote aanbod bestaat nog slechts kort, maar is niet nieuw. Bier kent in Nederland een lange geschiedenis. Vroeger al maakten én exporteerden de brouwers vele eigen biervariëteiten.
Bier in Nederland brengt deze (soms onbekende) verdwenen bieren voor het eerst in kaart, vanuit historisch én internationaal perspectief. Naast die eigen producten brouwde en dronk Nederland namelijk belangrijke Europese biersoorten. Enkele blijken er zelfs voor het eerst te zijn gemaakt. Aan de hand van culturele, economische en technologische ontwikkelingen, getuigenissen en replica’s schrijft Marco Daane de geschiedenis van deze bieren van Nederland, inclusief hun verdwijning in de negentiende eeuw en de weer opgeleefde biercultuur.