Back to All Events

Martin de Haan & Vittorio Busato

Op 16 maart, om 16.00 uur, gaat Martin de Haan, literair criticus en vertaler van o.a. Michel Houellebecq, in gesprek met Vittorio Busato, auteur van Impact

Balzerin Carabolante, ooit een veelbelovend tennisser, is al op jonge leeftijd hoogleraar psychologie. Als een liefde onbereikbaar blijkt en zijn netwerktheorie over de zin van het leven door collega’s en media wordt verguisd, verliest hij zijn geloof in de liefde en de wetenschap. Zijn verval zet verbazingwekkend snel in, voor hem een extra aanwijzing dat hij de verpersoonlijking van zijn eigen theorie begint te worden – een theorie die in niet onbelangrijke mate is geïnspireerd op het werk van Michel Houellebecq. Nog eenmaal neemt Balzarin zich voor iets te doen dat impact heeft. Hij begaat evenwel een gruwelijke misstap waarvoor hij in een tbs-kliniek belandt. Bij wijze van experimentele behandeling krijgt hij van zijn behandelaars toestemming zijn psychobiografie op te tekenen. ‘Ik heb gefaald, ik heb geen enkele fiducie meer dat ik mijn plaats in de maatschappij herover. Mijn ambitie, mijn inzet is longstay. In ruil daarvoor zet ik voor jullie en de rechter mijn verhaal, mijn psychobiografie op schrift.’

Vittorio Busato is psycholoog en publicist. Impact is zijn romandebuut. Voor een voorpublicatie in De Boekenkrant, klik hier: http://www.boekenkrant.com/boekfragment-impact-2/

Volgens lezen.tv ‘schreef Vittorio Busato een snel en overtuigend debuut waarin hij de roman aanprijst als onderzoeksterrein voor psychologen. Maar ook de liefde krijgt ervan langs, en de psychologie als wetenschap, evenals de tbs als middel om psychopaten te ‘genezen’. Klik hier voor het interview: http://lezentv.nl/articles/1132/Vittorio_Busato__Impact

Later Event: March 20
Genoeg om te delen!