Back to All Events

Frontaal bij Bosch&deJong - Boekenweekeditie!

Frontaal Podium op locatie: bij Bosch&deJong vind je het meest dynamische, frisse en originele programma van de Boekenweek! Kom luisteren naar de schrijvers achter Frontaal zelf, zoals je ze nog nooit eerder hoorde! En daar blijft het niet bij... dus houd deze pagina of het Facebookevent in de gaten!

Alex Boogers
Alex Boogers is op 12 maart voor de tweede keer te gast bij Frontaall. Een schrijver, een vechter en een samoerai binnen de Nederlandse letteren.
Alex Boogers debuteerde in 1999 onder het mysterieuze vrouwelijke pseudoniem M.L. Lee met 'Het boek Estee'. Daarna volgen de onder andere 'Het waanzinnige van sneeuw' en 'Het sterkste meisje van de wereld, of de autobiografie van een mislukt schrijver'; een autobiografische vertelling hoe zijn jonge thaiboksleerlinge Soumia zich naar de wereldtitel vecht. Zijn in 2010 verschenen roman 'De tijger en de kolibrie' leverde hem een nominatie op voor Beste Rotterdamse Boek 2010 en de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2010. In 2013 verscheen Wanneer de mieren schreeuwen. Gebaseerd op de tragische dood van Sedar Soares, de jongen die in Rotterdam overleed nadat een sneeuwbal een auto trof. In 2015 kwam 'Alleen met de goden' uit, een roman die zowel door pers als lezers jubelend is ontvangen. Boogers laat in dit boek al zijn thema’s samenvloeien: verstoorde familierelaties, liefde, verlating, vechten om te overleven en schrijven om te groeien. Zijn laatste pareltje is het schotschrift De lezer is niet dood. 'De lezer is niet dood. Met het braaksel dat uit zijn mond gulpt ligt hij schokkend op de grond en kermt: Red mij!'

Lianne Collignon
De oplettende lezer had het al door; drie van de zes schrijvers van het programma zijn de mensen van Frontaal zelf! Maar wie zijn dat nu eigenlijk? We stellen ze één voor één aan je voor:
Lianne Collignon (1985) is een geboren en getogen Rotterdamse. Op Zuid las ze haar eerste boekjes, schreef ze in haar dagboek Bennie en dat liet ze aan het grote publiek (haar ouders) lezen. Dit waren de eerste fans. Na het VWO behaalde ze in Utrecht haar bachelor communicatie- en informatiewetenschappen. Hierna werd Lianne chef redactie bij een productiebedrijf waar ze samen met haar redacteuren video’s en teksten produceerde voor bedrijven en online magazines als Dagblad de Pers, VTWonen, de Margriet en NU.nl. Als schrijver en schrijfjuffie wordt ze veelvuldig ingehuurd. Ondertussen loopt haar eigen korte verhalen website Achtentwintiger.com ook erg goed, zo goed dat er zelfs vanuit uitgevers zijde interesse is getoond. Inmiddels is Lianne dan ook druk bezig met haar debuutroman Dood ga je toch.

Daphne Huisden
Daphne Huisden debuteerde eind 2010 bij Uitgeverij Prometheus met de roman 'Alles is altijd fictie' die genomineerd werd voor de Academica Literatuurprijs. In 2013 verscheen haar tweede boek 'Dit blijft tussen ons', genomineerd voor de Halewijnprijs in datzelfde jaar. Daarnaast publiceerde ze verschillende stukken en korte verhalen o.a. in literair tijdschrift Das Magazin, Tirade en de Volkskrant. Op het moment werkt ze aan haar derde roman, eveneens te verschijnen bij Prometheus.

Robbert Meijntjes
De oplettende lezer had het al door; drie van de zes schrijvers van het programma zijn de mensen van Frontaal zelf! Maar wie zijn dat nu eigenlijk? We stellen ze één voor één aan je voor:
Robbert Meijntjes (1986) is geboren in Rotterdam. Als jonge schrijver heeft hij in 2012 zelfstandig het schrijverspodium Frontaal opgericht. Dit podium groeide van een hecht clubje jonge schrijvers uit naar een podium waar ook gevestigde schrijvers graag kwamen voordragen. Hij heeft 21 Frontaal-edities georganiseerd, met als grote klapper een avondvullend programma op het Woordnacht-festival. Naast Frontaal organiseert Robbert ook andere literatuur gerelateerde activiteiten voor Verzet de Zinnen, is hij redacteur bij het verhalencollectief Verhaaltje voor de Dorst, schrijft hij columns voor Straatnieuws, treedt hij regelmatig op met zijn eigen verhalen en is hij hard aan het werk aan zijn debuutroman. Organiseren en schrijven zit hem in het bloed. Hij is betrokken bij het Rotterdams Letterenoverleg, Ram Horna en Woordnacht.

Sacha Boom
De oplettende lezer had het al door; drie van de zes schrijvers van het programma zijn de mensen van Frontaal zelf! Maar wie zijn dat nu eigenlijk? We stellen ze één voor één aan je voor:
Sacha Boom verslond op jonge leeftijd iedere dag een boek. In 2014 won zij de Grote Columnwedstrijd van Metro, SKVR en Bibliotheek Rotterdam met haar column ‘Aardbeienprut’. Datzelfde jaar debuteerde zij in Verhalenbundel Vers #2 met haar verhaal ‘Man zoekt Slip’. Vers #2 is het resultaat van de Topklas schrijven van de SKVR. Haar verhalen werden gepubliceerd in o.a. de Metro, op Stadslog Rotterdam en Verhaaltje voor de Dorst. Ze trad eerder op bij Woorden Worden Zinnen, Pagina Groots en Woordnacht. Zij organiseerde en presenteerde 2,5 jaar It’s All About Literature, een laagdrempelig open podium voor de letteren in Spijkenisse. Haar laatste project is Frontaal, een literair podium dat ze samen met Robbert Meijntjes en Lianne Collignon organiseert in WORM Rotterdam. Ze schrijft het liefst korte verhalen vanuit het perspectief van zielige oude mannen. Een reden hiervoor heeft ze niet, behalve dat ze wellicht in het verkeerde lichaam is geboren.

Daniël Dee
Daniël Dee (1975) debuteerde met zijn dichtbundel 3D – schetsjes van onvermogen. De ‘schetsjes’ bleven niet onopgemerkt want Daniël Dee publiceerde vervolgens in vele literaire tijdschriften, bundels en bloemlezingen. Hij las onder andere voor op Lowlands, het Lezersfeest en Wintertuin. Met de verschijning van de verhalenbundel Vrouwen en ik eerst in 2012 zette Dee zijn eerste stappen als prozaïst. In 2013 verscheen zijn novelle De zondige daad. In 2013 en 2014 was Daniël Dee de stadsdichter van Rotterdam. Daarnaast bezit Dee alle platen van de Fuckups. In april verschijnt nieuw werk van zijn hand én een verzameling gedichten die hij samenstelde. Zijn Groningse Uitgeverij Passage komt Daniël trouw in zijn eigen stad (Rotterdam, dus) opzoeken, en presenteert de bundels dan ook bij Bosch&deJong.
Welkom op ons podium, Daniël!

Earlier Event: February 21
Lunch met een verhaal
Later Event: March 16
Martin de Haan & Vittorio Busato