Back to All Events

Boekenkastgesprek: In stilte

Op woensdag 27 januari vanaf 20.00 uur gaat Baptist Vermeulen de discussie met u aan over het opmerkelijke boek In stilte. (Jan-Hendrik Bakker is filosoof en journalist. De laatste 15 jaar schrijft hij voornamelijk over literatuur en filosofie. Hij is niet bij het gesprek aanwezig, dat heeft ook zijn voordelen.)

In het Boekenkastgesprek wordt een boek uit de filosofiekast van Bosch&deJong genomen en tot onderwerp van discussie gemaakt.

Over In Stilte: In het streven naar zuiverheid en eenvoud, hetgeen haaks staat op de tendens van de hedendaagse cultuur naar drukte een volheid, ligt voor de filosofie een bron die de vindplaats kan zijn voor een vernieuwde hedendaagse oriëntatie op zingeving. “Een herbronning, om het plechtig te zeggen, van ons ontaarde individualisme”.
In Stilte. Een filosofie van de afzondering. Atlas Contact, Amsterdam, 2015. (Voor €19,90 te koop bij Bosch&deJong)

Het Boekenkastgesprek is een open discussie onder leiding van filosoof Baptist Vermeulen. Toegang is gratis. Als u het boek nog wilt kopen, doet u dat dan vooral bij ons! We sturen het eventueel graag naar u op. Laat vooral even weten dat u erbij bent, er kunnen ongeveer 10 mensen aanschuiven.

Bosch&deJong zit in de Fenix Food Factory, in een grote oude loods aan het Deliplein, op Katendrecht. Met vragen en om te reserveren kunt u mailen naar info@boschendejong.nl of bellen naar 06-28700281.