Back to All Events

Hartstikke Lekker

Op 5 september gezond bezoek in de Fenix Food Factory, bij Bosch&deJong! Annemieke en Janine Jansen vertellen enthousiast over hun gezonde en lekkere recepten en de ideeën daarachter. Met muziek vooraf, om al in de mediterrane stemming te komen, en hapjes in stijl tegen een leuk prijsje! Binnenkort vindt u hier meer details.

De zussen Janine en Annemieke aten hun hele jeugd vetarm en later ook zoutarm vanwege de broze gezondheid van hun vader. Bewust eten werd voor hen daardoor een tweede natuur. Annemieke is cardioloog geworden. Dankzij haar medische kennis én ervaring weet ze nog beter wat de gevolgen van ons eet- en leefpatroon voor ons lichaam zijn. Janine werd na haar studie aan de kunstacademie grafisch ontwerper. Koken is die andere grote passie van haar. Samen maakten zij het boek Hartstikke lekker. Speciaal voor dit boek heeft Annemieke maandenlang extra onderzoek gedaan naar de relatie tussen eten en gezondheid. Hartstikke lekker is daarmee een geval van evidence-based cooking.

De mediterrane keuken heeft haar gezonde karakter grotendeels te danken aan de forse hoeveelheid onverzadigde vetzuren die de gerechten bevatten, en daarbij veel goede, complexe koolhydraten. De keuken van het Middellandse Zeegebied maakt gebruik van veel olijfolie, fruit, noten, verse groenten en granen; behoorlijk wat vis en gevogelte, en weinig zuivel en rood vlees. Hartstikke lekker bevat meer dan honderd recepten die geïnspireerd zijn door en gebaseerd zijn op diezelfde keuken, aangevuld met noten. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat deze combinatie min of meer ideaal is voor ons, mensen.

Met muziek van mediterrane band Gibraltar

Meer info over het boek op www.jansenjansen.com

Earlier Event: August 29
Feestelijke opening!